Milyen előnyei vannak a nyers méznek?

Milyen előnyei vannak a nyers méznek?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

Az emberek évszázadok óta használják a nyers mézet a hagyományos gyógyászatban. Ez az édes, természetes anyag olyan egészséges elemeket tartalmazhat, amelyek feldolgozott méznek nincs.

A méz számos egészségügyi előnyt biztosít. A nyers méz, amely egyenesen a méhkasból származik, egészséges méhpolent, méh propolist és rengeteg antioxidánsot tartalmaz.

A kutatás nem erősítette meg, hogy a nyers méznek több egészségügyi előnye van, mint a szokásos méz, de egyesek úgy vélik, hogy a rendszeres méz által a feldolgozás és a pasztőrözés átesik a jótékony elemek sokaságát. Egyesek úgy vélik, hogy ezért a nyers méz több egészségügyi előnyt jelent, mint a szokásos méz.

Ebben a cikkben összehasonlítjuk a nyers méz és a szokásos méz egészségügyi előnyeit.

Mi a nyers méz?

A méz egy édes, arany folyadék, amelyet a mézelő méhek készítettek. A mézelő méhek mézüket kicsi, hatszögletű csészékben tárolják méhsejtnek. A nyers méz egyenesen a méhsejtből származik.

A kaptárból méhek pollen, méhviasz és a halott méhek részei. A mézgyártók általában a nyers mézet egy szűrőn keresztül továbbítják, hogy a lehető legtöbb szennyeződést eltávolítsák, de néhányan általában megmaradnak. Még mindig biztonságos enni.

A nyers méztől eltérően a szokásos méz pasztőrizációs folyamaton megy keresztül. Ez azt jelenti, hogy a gyártók felmelegítették, hogy elpusztítsák az élesztőcellákat, amelyek befolyásolhatják az ízét, növelik az eltarthatóságot, és átláthatóbbá és vonzóbbá válnak. A pasztörizálás azonban hátrányosan befolyásolhatja a méz tápanyagok számát.

Néhány történelmi bizonyíték becslése szerint az emberek több mint 8000 éve használnak mézet. Az ősi időkben az emberek nyers mézet használtak volna, de manapság a legtöbb ember pasztőrözött mézet használ.

A méz természetesen a következő egészséges tulajdonságokat kínálja:

  • Antibakteriális hatás
  • Sebgyógyító hatások
  • Étkezési antioxidánsok
  • Gyulladáscsökkentő hatások

A nyers méz méh pollen és méh propolist is tartalmaz, amely egy ragacsos, ragasztószerű anyag, amelyet a méhek használnak a kaptáruk együtt tartásához. A rendszeres méz nem tartalmazhat ugyanolyan szintű méhpropolist és a méhporpolit, mint a nyers méz.

A 2017. évi Honey-áttekintés és a Bee Pollen-jelentés 2015. évi áttekintése, miszerint a Bee Propolis és a Bee Pollen gyulladásgátló, antioxidáns, antibakteriális és rákellenes tulajdonságokat kínálhat.

A következő szakaszok a nyers méz hét bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnyeit vizsgálják meg.

1. Antioxidáns hatások

A kutatók úgy vélik, hogy a méz néhány fő egészségügyi előnye antioxidáns tartalmából származik.

A természetes méz olyan vegyületek széles skáláját tartalmazza, amelyek antioxidánsként működnek, beleértve a fitokémiai anyagokat, flavonoidokat és aszkorbinsavat.

Az antioxidánsok a szabad gyökök felmosásával csökkentik a test oxidatív stresszt. A tudósok az oxidatív stresszt kötöttek számos krónikus egészségi állapothoz, beleértve sok rákot is. Antioxidánsban gazdag étrend fogyasztásával az emberek csökkenthetik a krónikus betegség kockázatát.

Néhány ember úgy véli, hogy a pasztőrizálás csökkenti a mézben az antioxidánsok számát, ami azt jelenti, hogy a pasztőrözött méz nem kínál ugyanolyan előnyöket, mint a nyers méz.

Nincs konkrét kutatás arról, hogy a pasztörizálás hogyan befolyásolja a méz antioxidánsokat, de a tanulmányok azt mutatják, hogy más ételek fűtése csökkentheti antioxidáns tartalmát.

2. Táplálkozás

A méz olyan specifikus tápanyagokat tartalmaz, amelyek egészséges kiegészítést eredményezhetnek az étrendben.

A nyers méz pontos táplálkozási és kémiai összetétele különböző országok és környezetek között változik, és részben attól függ, hogy a méhek milyen típusú virágtípusokból gyűjtik a nektárt. Ezekből a tényezőktől függetlenül a méz továbbra is egészséges vegyületeket tartalmaz, például antioxidánsokat, aminosavakat és vitaminokat.

Egy evőkanál vagy 21 gramm (g) nyers méz 64 kalóriát és 16 g cukrot tartalmaz. Ezek az értékek márkák és tételek között változhatnak.

A természetes méz természetesen kis mennyiségű a következő vitaminokat és ásványi anyagokat:

  • niacin
  • riboflavin
  • Pantoteninsav
  • mangán
  • foszfor
  • cink

A méz természetesen cukrot tartalmaz. A mézben lévő cukor egy kicsit több mint fele fruktóz. A kutatás összekapcsolta a fruktózt a különféle egészségügyi problémákhoz.

Ugyanakkor, még a fruktóztartalmával is, a méz egészségesebb lehetőség lehet, mint az asztali cukor. Egyes kutatások azt sugallják, hogy a méz védőhatást kínálhat a cukorbetegség ellen, és bizonyos típusú méz javíthatja a koleszterinszintet.

Azok az emberek, akik cukorbetegségben szenvednek vagy cukorral korlátozott étrendben szenvednek, dönthetnek úgy, hogy mérsékelten fogyasztanak mézet, hogy elkerüljék a vércukorszint jelentős változásait. A tiszta méz glikémiás indexe (GI) 58, ami azt jelenti, hogy közepes hatással van a vércukorszintre. Ismerje meg itt a GI skálát.

3. Antibakteriális hatás

A méz természetes antibakteriális és antimikrobiális szer. Hidrogén -peroxidot és glükóz -oxidázt tartalmaz, és alacsony pH -szintje van, ami azt jelenti, hogy elpusztíthatja a káros baktériumokat és a gombákat. Ezenkívül egyedi kémiai összetétele miatt nem segít az élesztő vagy a baktériumok növekedésében.

Antibakteriális hatása miatt az emberek felhasználhatják a sebek megtisztítására,

A kutatás kimutatta, hogy a Manuka méz, amely egyfajta nyers méz, elpusztíthatja a közös kórokozókat, beleértve: < /p>

  • Escherichia coli vagy E. coli, egy olyan baktérium, amely élelmezési mérgezést és sebfertőzéseket okoz
  • Staphylococcus aureus vagy S. aureus, egy mikroba, amely bőrfertőzéseket okoz. Li> Helicobacter pylori vagy H. pylori, egy baktérium, amely gyomorfekélyeket és krónikus gastritis -gyulladást okoz

4. A sebgyógyulás

Számos tanulmány azt javasolta, hogy a méz jól működik, mivel a sebgyógyító öltözködés.

A felülvizsgálat megerősíti, hogy a méz hasznos a sebgyógyulásban antibakteriális, gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságai miatt. Egyes bizonyítékok azt is sugallják, hogy a méznek vírusellenes és gombaellenes tulajdonságai vannak.

A méz is savas, amely elősegíti az oxigént a sebből és elősegíti a gyógyulást.

Vigyen fel közvetlenül a nyers mézet a kisebb vágásokra és égési sérülésekre, majd helyezze a gézt vagy a sebet. Alternatív megoldásként az emberek vásárolhatnak manuka méz termékeket sebápoláshoz egyes gyógyszertárakban, vagy választhatnak online márkák között.

5. A köhögés enyhítése

Számos tanulmány azt sugallta, hogy a méz lehet, hogy a méz lehet, vagy hatékonyabb, mint néhány tőzsdén kívüli (OTC) köhögési gyógyszer. Számos köhögési gyógyszer nem biztonságos a fiatalabb gyermekek számára, így a méz jó alternatíva lehet egy évnél idősebb gyermekek számára.

A metaanalízis azt sugallja, hogy a méz hatékony módszert biztosíthat a gyermek éjszakai köhögésének súlyosságának és gyakoriságának csökkentésére. Egy kisméretű tanulmány azt találta, hogy a tej és az egyik típusú mézkeverék ugyanolyan hatékonyan enyhítette a gyermekek köhögését, mint egy tőzsdén kívüli gyógyszert.

A köhögés enyhítéséhez vegyen egy teáskanál nyers mézet, és utána kerülje az egyéb folyadékokat vagy ételeket, hogy a méz a torkot bevonja.

6. A hasmenés kezelése

A nyers méz nyugtató hatással lehet az emésztésre, segítve a hasmenés tüneteit.

150 akut gastroenteritisben szenvedő gyermek vizsgálata azt találta, hogy azok, akik szájon áti rehidrációs oldattal kaptak mézet, jobban gyógyulnak a hasmenésből, mint azok, akik nem kaptak mézet. A mézet kapó gyerekeknek kevesebb bélmozgása volt, és gyorsabban gyógyultak a betegségből.

Az enyhe hasmenés kezelése érdekében próbáljon meg egy teáskanál nyers mézet, vagy keverje össze a mézet egy itallal. Kerülje a túl sok méz szedését, mert a felesleges cukor még rosszabbá teheti a hasmenést.

7. Az agy védelme

Egyes bizonyítékok azt sugallják, hogy a méznek antioxidáns és gyulladásgátló képességei lehetnek, amelyek az agy számára előnyösek lehetnek. Egy állati tanulmány megállapította, hogy a mézet fogyasztó patkányok védelmet nyújtottak az agykárosodás ellen, amelyet ólomnak való kitettség okoz.

Ezenkívül egy felülvizsgálat kimondja, hogy a nyers méz olyan összetevőket tartalmazhat, amelyek elősegítik a gyulladás elleni küzdelmet a hippokampuszban, az agy részét, amely a memóriában részt vesz.

kockázatok

Mindaddig, amíg az ember nem allergiás a méhporra, a nyers méz általában biztonságos.

A Betegség Ellenőrzési és Védelmi Központok (CDC) azt mondják, hogy az embereknek nem adhatnak mézet az 1 év alatti csecsemőknek a csecsemő botulizmus kockázata miatt. A méz 1 éves kortól biztonságos. Ez vonatkozik mind a nyers, mind a szokásos mézre.

A megfelelő típusú méz kiválasztása

A nyers méznek lesz egy címkéje, amely „nyers méz”. Ha a címke nem tartalmazza a „nyers” szót, vagy nem közvetlenül származik egy mezőgazdasági termelőtől vagy méhészből, aki megerősítheti, hogy nyers, a gyártó valószínűleg pasztőrözte azt.

A címke leírhatja azt a virágtípust is, amelyet a méhek beporztak, hogy ezt a mézet készítsék. A virágfajta meghatározza a méz ízét, színét, valamint antioxidáns és vitamintartalmát.

Sokféle pasztőrözött méz olyan címkékkel rendelkezik, amelyek a „Pure candido összetétele olvassa el ezt a bejegyzést itt Honey” című cikkben szerepelnek. Mások azt mondhatják, hogy „lóhere méz”, vagy kijelenthetik, hogy egy helyi területről származnak. Még az „ökológiai méznek” nevezett termékek sem lehetnek nyersek, mivel néhány gyártó pasztőrözi az ökológiai mézet.

Néhány feldolgozott méz termék magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot vagy más adalékanyagokat tartalmaz. Ellenőrizze a címkét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a méz tiszta -e.

A nyers méz az utóbbi években népszerűbbé vált, és az emberek most sok élelmiszer- és egészségügyi élelmiszerboltból vásárolhatják meg. A mezőgazdasági termelők piacai nyers mézet is árusítanak, néha közvetlenül a méhőről.

Az online üzletek márkák széles skáláját kínálják mind a nyers méz, mind a szokásos mézből.

Amikor a nyers méz „cukorra” változik

A nyers méz néhány hónapos tárolás után kristályosodhat. Ez azt jelenti, hogy a méz szemcsés vagy cukorszerű textúrát kap. A kristályosított méz biztonságos enni, és ugyanolyan ízű.

A méz folyadékának újbóli előállításához használjon szelíd fűtési technikát:

  1. Forraljon fel egy edény vizet, és vegye le a hőből.
  2. Helyezze a méztartályt a forró vízbe. Ne engedje, hogy a víz elérje a méztartály tetejét, hogy elkerülje a szennyeződést.
  3. Néhány perc múlva távolítsa el a méz -tartályt. Ha még mindig szilárd vagy kristályosodott, ismételje meg a folyamatot.

Ne mikrohullámú a nyers mézet, és ne tegye közvetlenül forrásban lévő vízbe vagy egy forró kályha tetejére, mivel ez elpusztíthatja néhány tápanyagát.

Összegzés

A nyers méz olyan tápanyagokat tartalmazhat, amelyeket a rendszeres méz nem. Ez azt jelenti, hogy a nyers méz potenciálisan több vagy erősebb egészségügyi előnyt kínálhat. A kutatások azonban ezt nem erősítették meg.

A nyers méz extra elemeket tartalmazhat, például a Bee Pollen és a Bee Propolis, amelyek további antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokat kínálhatnak.

A nyers méz gyógyászati felhasználásának kutatása ígéretes. A gyógyító tulajdonságaival és a táplálkozással kapcsolatos tanulmányok azt sugallják, hogy a nyers méz egészségesebb édesítőszer lehet, mint a cukor.

  • influenza/hideg/sars
  • Táplálkozás/étrend
  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorúan rendelkeznek Az iránymutatások beszerzési és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat

Contents