Jak a kdy provést Heimlich Maneuver

Jak a kdy provést Heimlich Maneuver

Heimlich manévr používá břišní tahy k vynucení objektů z krku. Pod plícemi je sval zvaný membrána. Tato svalová se stahuje na pohyb plic a pomáhá jim vydechnout vzduch.

V roce 1972 si doktor z Cincinnati přečetl příběh o udušení. V té době bylo udusení šestou hlavní příčinou náhodné smrti. Tyto statistiky inspirovaly lékaře, aby vymyslel jednoduchý způsob, jak zabránit tomuto úmrtím. Postup se stal známým jako Heimlich Maneuver. Tím, že tlačí na membránu, manévr nutí vzduch z plic a nahoru do krku a vynucuje uvězněný předmět.

  • Když se člověk dusí, nemůže vdechnout nebo vydechnout vzduch, a proto není možné během epizody dusivé vykašlit objekt.
  • Až do 70. let 20. století Žádná široce přijímaná strategie založená na výzkumu pro řízení udusení.

    Jak provést Heimlich Maneuver

  • Existují čtyři způsoby, jak provést Heimlich Maneuver, v závislosti na věku a potřebách udušené osoby. Základní akce s každým přístupem je stejná: použití svalů membrány k vytlačení předmětu z krku. Nebo dítě starší 1 věk je při vědomí, ale nemůže mluvit, kašel nebo dýchat, okamžitě provést heimlichový manévr, po těchto krocích:

  • Stojte za osobou, která se dusí, Paže omotané kolem pasu.
  • Udělejte jednu ruku do pěsti. Umístěte palec stranu pěsti na žaludek osoby, pod žebra a nad břicho. Je možné cítit sval membrány.
  • Pokračujte v břišním tahu, dokud nevyjde objekt. Proveďte tyto kroky:
  • Umístěte si udušenou osobu na záda.
  • Položte jednu ruku na druhou a poté položte patu ruky přes jejich bránici, těsně pod jejich žebrovou klecí a nad jejich břicho.
  • Nakloňte se o ruce, tlačí nahoru a dovnitř. Sám

    Pokud se dusíte, nebo když není nikdo, kdo by pomohl, proveďte následující:

  • Vytvořte pěst a s palci směřují dovnitř dovnitř , pozice pěst proti bránici – pod ribrou a nad pupkem. Udělejte to nebo to nefunguje, naklonit se nad pevným předmětem, jako je například pult nebo židle. Umístěte okraj na membránu a zatlačte dovnitř a nahoru. Pohybujte se mírně dopředu a dozadu, abyste vytvořili tahy.
  • Opakujte, dokud nebude objekt uvolněn.

    U kojenců mladších let věku postupujte podle těchto kroků:

  • Umístěte dítě lícem dolů na předloktí a zajistěte, aby hlava dítěte byla nižší než jejich hrudník.
  • S předloktí spočívající na stehně, podporujte hlavu dítěte rukou.
  • Ujistěte se, že ústa a nos dítěte nejsou zakryty.
  • Použijte patu druhé ruky k tomu, aby se dítě dostalo do záda mezi lopatkami čtyřikrát. Opakujte, dokud objekt nevyjde.
  • Pokud to selže, otočte dítě. Umístěte dva prsty do středu hrudníku dítěte mezi bradavkami. Násilně zatlačte čtyřikrát do hloubky asi 1 palec. Opakujte, dokud nevyjde objekt. o udušení úmrtí v restauracích.

    Zjistil, že americký Červený kříž doporučil plácnutí obětí udusit na záda. Nebylo však mnoho důkazů na podporu této strategie.

    Začal testovat různé strategie na anestetizovaném psa. Heimlich věřil, že fouká dozadu nefungovalo, protože předmět přinutil dále po dýchacích cestách. Zjistil také, že lisy hrudníku se také nepoužívají, funguje zenidol? protože žebra zabránila plicům vyloučit dostatek vzduchu. Dostatek vzduchu, aby se objekt vyloučil. Tento jednoduchý postup se stal Heimlichovým manévrem a během několika let to začaly organizace, jako je Červený kříž, doporučovat jako nejlepší strategii pro záchranu životů lidí, kteří se dusili.

    je Heimlich Manévrujte lepší než jiné strategie?

    Ačkoli Heimlich Maneuver nahradil ve většině situací údery a tlačení do truhly, někteří pohotovostní respondenti tyto strategie stále používají, když Heimlich selže. Zůstává nejasné, zda je Heimlich lepší volbou, nebo jen populárnější a možná jednodušší. zjistili, že tahy hrudníku byly účinnější. Velikost vzorku byla však velmi malá a zahrnovala pouze šest mužů. S větší velikostí vzorku by mohli vědci získat různé výsledky, takže na studii by nemělo být považováno za přesvědčivý důkaz, že tahy hrudníku jsou lepší.

    Není možné provádět manévr Heimlich na někoho, kdo se nedusí. Seznamte se s postupem lokalizací jejich membrány a pocitem pro hustý svalový pruh těsně pod klecí. Plíce.

    Toto může posílit důvěru v případě skutečné epizody udušení. Pokud člověk dokáže kašel, mluvil, roubík nebo dýchán, neudusí. Počkejte, až předmět vykašlává. Začněte jen heimlichový manévr, pokud osoba není schopna uvolnit předmět a nemůže dýchat. Zatčení nebo záchvaty. Neudělejte manévrujte správně. Z tohoto důvodu vždy volejte 911 okamžitě, když se někdo dusí.

    Pokud jsou k dispozici dva lidé, měli by zavolat 911, zatímco druhý provádí Heimlich Maneuver. To maximalizuje šanci na přežití, i když Heimlich nefunguje.

  • První pomoc
  • Lékařské zprávy dnes mají přísné pokyny pro získávání a čerpá pouze z recenzovaných studií, akademických výzkumných institucí a lékařských časopisů a asociací. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Další informace o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální, se můžete dozvědět čtením naší redakční zásady .

    Contents